Kraftkvinnorna jämställdhetsmärker i Almedalen i år igen


Även i år kommer Kraftkvinnorna att jämställdhetsmärka alla energirelaterade seminarier i Almedalen. De som får märkningen offentliggörs i mitten av juni.

Förra året var det 115 energirelaterade seminarier i Almedalen varav sju hade endast män i sina paneler. 46 procent av seminarierna fick Kraftkvinnornas jämställdhetsmärkning eftersom de uppfyllde kriterierna 40-60 procent jämställdhet.

  • Förra året var det för få av energiseminarierna i Almedalen som fick vår jämställdhetsmärkning. I år hoppas vi därför att fler arrangörer har tänkt på att skapa jämställda paneler och seminarier, säger Anna Elmfelt, styrelseordförande i Kraftkvinnorna

Även i år kommer Kraftkvinnorna att vara på plats i Almedalen. På onsdagen har organisationen sitt eget Almedalen-mingel som vinnaren av Årets Kraftkvinna alltid står värd för. I år är det Saira Alladin från Sweco. Kraftkvinnorna kommer också att öppna nomineringen till Årets Kraftkvinna 2019 i Almedalen så håll utkik i sociala medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *